Lichtgrijs Performance Dames N1241a0ha Goed Nike Schoenen Verkopen Qtrdsh
Calvin Grau128 Jungen T Shirt Klein lK1TJcF

Het Toepassingsprofiel Metadatering Lokale Overheden (TMLO) is een standaard voor metadatering bij alle decentrale overheden. Zij draagt bij aan de toegankelijkheid van informatie en de uitwisseling van informatie tussen overheden. Een groeiend aantal decentrale overheden legt inmiddels hun informatiesystemen langs deze standaard.

 

De toepassing in de praktijk roept soms vragen en discussie op. Om deze discussies in goede banen te leiden is per TMLO-element een aparte 'thread' gestart. Een overzicht van de threads vind je hier. Door in deze threads inzichten met elkaar te delen, kunnen vakgenoten elkaar helpen. Ook lezen de mensen die achter het TMLO zitten mee. De discussies levert hun bruikbare input op voor de eventuele doorontwikkeling van het TMLO.

 

In deze thread wisselen we inzichten uit over het TMLO-element:

6 - Omschrijving

Calvin Grau128 Jungen T Shirt Klein lK1TJcF

Calvin Grau128 Jungen T Shirt Klein lK1TJcFCalvin Grau128 Jungen T Shirt Klein lK1TJcF

Calvin Grau128 Jungen T Shirt Klein lK1TJcF

Definitie: Vrije tekst met nadere beschrijving van record.
Waardering: Optioneel
Waardering Richtlijn: Optioneel
Herhaalbaar: Ja
Overerving: Nee
Toelichting:

Het gaat om het verschaffen van nadere inhoudelijke informatie over de inhoud van het record. Voorbeelden daarvan zijn een samenvatting, een inhoudsopgave, een grafische representatie van de inhoud en een korte beschrijving van de inhoud.

Waardenverzameling: Tekst
Voorbeelden: -

Schoenen Van 10 2015 17 Vans 10 48Ggzf2091eo7c Era Groen Doren 20 xBedWQroC
Sneakers Herenschoenen Heren Low€22 44 Brooklyn Fila 3q5LR4jA

Delen Tweet Calvin Grau128 Jungen T Shirt Klein lK1TJcF Facebook

Weergaven: 235

Calvin Grau128 Jungen T Shirt Klein lK1TJcF

Berichten in deze discussie

Permalink Antwoord van Arjan Kloosterboer op 28 Oktober 2016 op 12.51Calvin Grau128 Jungen T Shirt Klein lK1TJcF

Dit element is in het TMLO herhaalbaar. Hoe zinvol is dit en is dat nuttig als je de diverse omschrijvingen bij een record niet kunt voorzien van een type van de omschrijving (zoals samenvatting, inhoudsopgave etc.)?

Niet-herhaalbaar maken?

Permalink Antwoord van Wout van der Reijden op 1 December 2016 op 9.29

Voorstel n.a.v. discussie tijdens een van de workshops voor het informatiemodel TMLO:Herendames Aanbieding Run Zwartwit Goedkoop Free Schoenen Nike 2 wPym0OvN8n
Omschrijving hoeft niet herhaalbaar te zijn. Of er moeten sub-elementen/verschillende titels toegevoegd worden om duidelijk te maken wat het verschil is tussen de verschillende omschrijvingsvelden.
 
Arjan Kloosterboer zei:

Dit element is in het TMLO herhaalbaar. Hoe zinvol is dit en is dat nuttig als je de diverse omschrijvingen bij een record niet kunt voorzien van een type van de omschrijving (zoals samenvatting, inhoudsopgave etc.)?

Niet-herhaalbaar maken?

Asics Beige Goede Tijd Vrije Gel Lyte Bruin K82i8359 Iii Schoenen 0P8nwOkX
Permalink Antwoord van Arjan Kloosterboer op 11 December 2016 op 22.42

Wat is nu het voorstel: niet herhaalbaar of wel en dan twee subelementen: de tekst van de omschrijving en de aard van de omschrijving? Het laatste lijkt mij bewerkelijk en afwijken van bijvoorbeeld de DublinCore die bij mijn weten een enkelvoudige titel kent.

Training Nike 'beast Shirt Men's Mode' Y9H2IEDW
PermalinkDames Jeans Maat nl In 3230Kleding Broekenamp; Cambio Vergelijk 3TlF1cKJu5 Antwoord van Wout van der Reijden op 16 December 2016 op 20.34

Naar aanleiding van de derde workshop voor het informatiemodel TMLO:
Het enige niveau waarop herhaalbaarheid zin zou hebben is op het niveau van archief (ter aanvulling van institutionele informatie, die door de tijd heen kan wijzigen). Voor de overige niveaus wordt herhaalbaarheid niet nodig geacht. Aanbevolen wordt om het aantal karakters te beperken tot 250.

Calvin Grau128 Jungen T Shirt Klein lK1TJcFPermalink Antwoord van Arjan Kloosterboer op 8 Maart 2017 op 11.44

N.a.v. de discussie is in het Informatiemodel MLO (versie 0.8)Schoenen A PhotoFacebook Added Van New Loock fvb6gY7mIy t.o.v. het TMLO aan het element niets gewijzigd. De herhaalbaarheid is zo gehouden, de lengte is niet beperkt gezien het doel van dit element. Wel is in de toelichting vermeld dat meerdere omschrijvingen alleen zinvol lijken bij het aggregatieniveau 'archief'.

Calvin Grau128 Jungen T Shirt Klein lK1TJcF
Nike 0 5 2015 Youtube Review Free Running Shoes OkZPiXu