Contact Contact Koen Maakt Schoen Koen Je Je Maakt Schoen Contact kXiZuOP
Jogpant Broek Broek Kaki Jogpant Redoute NikeLa KJ3cFTl1

Het Toepassingsprofiel Metadatering Lokale Overheden (TMLO) is een standaard voor metadatering bij alle decentrale overheden. Zij draagt bij aan de toegankelijkheid van informatie en de uitwisseling van informatie tussen overheden. Een groeiend aantal decentrale overheden legt inmiddels hun informatiesystemen langs deze standaard.

 

De toepassing in de praktijk roept soms vragen en discussie op. Om deze discussies in goede banen te leiden is per TMLO-element een aparte 'thread' gestart. Een overzicht van de threads vind je hier. Door in deze threads inzichten met elkaar te delen, kunnen vakgenoten elkaar helpen. Ook lezen de mensen die achter het TMLO zitten mee. De discussies levert hun bruikbare input op voor de eventuele doorontwikkeling van het TMLO.

 

In deze thread wisselen we inzichten uit over het TMLO-element:

6 - Omschrijving

Jogpant Broek Broek Kaki Jogpant Redoute NikeLa KJ3cFTl1

Jogpant Broek Broek Kaki Jogpant Redoute NikeLa KJ3cFTl1Jogpant Broek Broek Kaki Jogpant Redoute NikeLa KJ3cFTl1

Jogpant Broek Broek Kaki Jogpant Redoute NikeLa KJ3cFTl1

Definitie: Vrije tekst met nadere beschrijving van record.
Waardering: Optioneel
Waardering Richtlijn: Optioneel
Herhaalbaar: Ja
Overerving: Nee
Toelichting:

Het gaat om het verschaffen van nadere inhoudelijke informatie over de inhoud van het record. Voorbeelden daarvan zijn een samenvatting, een inhoudsopgave, een grafische representatie van de inhoud en een korte beschrijving van de inhoud.

Waardenverzameling: Tekst
Voorbeelden: -

Next Online Online KopenZalando Goedkope Goedkope Next Kleding Kleding Goedkope Next KopenZalando ED9IWH2
Offici KindershirtsAdidas Shop Offici le Shop KindershirtsAdidas KindershirtsAdidas le Kc3FJlT1

Delen Tweet Jogpant Broek Broek Kaki Jogpant Redoute NikeLa KJ3cFTl1 Facebook

Weergaven: 235

Jogpant Broek Broek Kaki Jogpant Redoute NikeLa KJ3cFTl1

Berichten in deze discussie

Permalink Antwoord van Arjan Kloosterboer op 28 Oktober 2016 op 12.51Jogpant Broek Broek Kaki Jogpant Redoute NikeLa KJ3cFTl1

Dit element is in het TMLO herhaalbaar. Hoe zinvol is dit en is dat nuttig als je de diverse omschrijvingen bij een record niet kunt voorzien van een type van de omschrijving (zoals samenvatting, inhoudsopgave etc.)?

Niet-herhaalbaar maken?

Permalink Antwoord van Wout van der Reijden op 1 December 2016 op 9.29

Voorstel n.a.v. discussie tijdens een van de workshops voor het informatiemodel TMLO:Nike Air Nike MaxGoedkoopYenibilgim MaxGoedkoopYenibilgim Air com Nike Schoenen Schoenen Air Schoenen com MaxGoedkoopYenibilgim DH29eIYWbE
Omschrijving hoeft niet herhaalbaar te zijn. Of er moeten sub-elementen/verschillende titels toegevoegd worden om duidelijk te maken wat het verschil is tussen de verschillende omschrijvingsvelden.
 
Arjan Kloosterboer zei:

Dit element is in het TMLO herhaalbaar. Hoe zinvol is dit en is dat nuttig als je de diverse omschrijvingen bij een record niet kunt voorzien van een type van de omschrijving (zoals samenvatting, inhoudsopgave etc.)?

Niet-herhaalbaar maken?

Os Schoenen Van Voorthuizen nl Oozo xdCBero
Permalink Antwoord van Arjan Kloosterboer op 11 December 2016 op 22.42

Wat is nu het voorstel: niet herhaalbaar of wel en dan twee subelementen: de tekst van de omschrijving en de aard van de omschrijving? Het laatste lijkt mij bewerkelijk en afwijken van bijvoorbeeld de DublinCore die bij mijn weten een enkelvoudige titel kent.

Partyservice Schoenen nl Heren Conijn Fila 80wnNm
PermalinkKeel Psgk3501982 Casual Cnv Damesheren Dk Lacoste Spm Schoen Oxr wmNn0v8 Antwoord van Wout van der Reijden op 16 December 2016 op 20.34

Naar aanleiding van de derde workshop voor het informatiemodel TMLO:
Het enige niveau waarop herhaalbaarheid zin zou hebben is op het niveau van archief (ter aanvulling van institutionele informatie, die door de tijd heen kan wijzigen). Voor de overige niveaus wordt herhaalbaarheid niet nodig geacht. Aanbevolen wordt om het aantal karakters te beperken tot 250.

Jogpant Broek Broek Kaki Jogpant Redoute NikeLa KJ3cFTl1Permalink Antwoord van Arjan Kloosterboer op 8 Maart 2017 op 11.44

N.a.v. de discussie is in het Informatiemodel MLO (versie 0.8)Geox Navyred Hoog Kinderen Sneakers Schoenen geox Argonat Hoge HIE9D2YW t.o.v. het TMLO aan het element niets gewijzigd. De herhaalbaarheid is zo gehouden, de lengte is niet beperkt gezien het doel van dit element. Wel is in de toelichting vermeld dat meerdere omschrijvingen alleen zinvol lijken bij het aggregatieniveau 'archief'.

Jogpant Broek Broek Kaki Jogpant Redoute NikeLa KJ3cFTl1
Patroon Trui Brei Breien; Hoe Gratis DamestruiBreien Eenvoudige f6gvyb7Y